Tør du tale om det

Fakta om vold i hjemmet

Vold i hjemmet koster hvert år menneskeliv og ødelægger livet for mange andre. Der er forskellige former for vold, der kan foregå bag husets fire vægge. Der er den fysiske vold, den psykiske vold, den seksuelle vold, den materielle vold eller den økonomiske vold.

Vold i hjemmet i tal

Ifølge tal fra LOKK og Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, så bliver 33.000 kvinder hvert år udsat for partnervold. Og dette er kun de sager, hvor kvinderne har søgt hjælp udefra. Tallet er uden tvivl meget højere. Men det er ikke kun kvinderne, der står for skud, når det drejer sig om vold i hjemmet. Det anslås, at ca. 33.000 børn under 15 år, hvert år er vidne til den fysiske vold mod en af deres forældre. Og at være 6. barn selv oplever at være udsat for fysisk vold. Mens hver 12. barn har været udsat for psykisk vold i hjemmet.

Partnervold ødelægger hvert år mange familier og efterlader familiemedlemmerne med psykiske ar for livet. Og arrene er ikke kun psykiske – hvert år bliver ca. 10 kvinder dræbt af deres partner i Danmark.

Børn og vold i hjemmet

Børn er utrolig udsatte, hvis der er vold i hjemmet. Der er en del opmærksomhed omkring de børn, der er direkte udsat for vold i hjemmet, men ofte glemmes alle de børn, der er vidne til vold mod en af deres forældre. Disse børn får ofte reaktioner senere i livet, der kan minde om PTSD altså posttraumatiske belastningssymptomer.

Er du eller en du kender udsat for vold i hjemmet, så søg hjælp hos familien eller en af de mange hjælpelinjer, der findes derude. Der er INGEN, der fortjener at leve i et hjem med vold.

Krisecentre i Danmark

Der er krisecentre i Danmark placeret i hvert eneste region. På disse krisecentre kan alle kvinder og børn søge hjælp vejledning og få tag over hovedet i akutte situationer.